Toen was er Nu

Hoe destijds Cobra ontstond, zich snel manifesteerde en spoedig daarna ontplofte is algemeen bekend. De levensloop van de kunstenaarsgroep Nu is een totaal andere. Uit het archief van secretaris Dicky. Bijlstra-Van der Zee blijkt dat niemand een lont bij het kruitvat heeft gehouden waardoor het genootschap om zeep werd geholpen. In hoeverre dat kruit nog droog is gebleven is een andere zaak. De auteur was lid van Nu en gedurende korte tijd voorzitter.

TEKST
Jan Loman

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50